Тошко Тодоров - Машора от карловското  село Столетово отново е

...
Тошко Тодоров - Машора от карловското  село Столетово отново е
Коментари Харесай

Пълен абсурд: Пак арест за Машора, причината ще ви смае

Тошко Тодоров - Машора от карловското  село Столетово още веднъж е задържан. Служители на полицията го спрели за инспекция на връщане от морето, където бил със брачната половинка си и внучето. Това удостовери пред " Марица " неговият юрист Гънчо Гънчев.

Случката се разиграла по-рано през днешния ден. Машора, брачната половинка му и внучето пътували с кемпера. На инцидентен принцип бил спрян за рутинна инспекция. Служителите на реда открили, че в системата към момента е дейна европейската заповед за арест на Тодоров. Въпреки обясненията му, че е била анулирана от съда, униформените му поставили белезници и го отвели в районното полицейско ръководство в Китен.

" Това е цялостен парадокс. Някой някъде не си е приключил работата по веригата и не е свалил заповедта ", разяснява адв. Гънчев. Той изясни, че въпросното правосъдно решение, с което бе отказана екстрадицията през ноември, е изпратено където би трябвало - до Министерството на правораздаването и до Върховната касационна прокуратура, само че никой не си е направил труда да смъкна алената бюлетина от масивите на Министерство на вътрешните работи.

Към момента Машора е арестуван за 24 часа. Предстои да му изискат 72-часова мярка на задържане. Ситуацията става още по-абсурдна, защото е събота и няма по какъв начин да се задвижи тромава та процедура, посредством която да се удостовери, че става въпрос за неразбирателство.

Адвокат Гънчев е изпратил решението на съда до прокуратурата в Бургас, като от там му дават отговор, че ще би трябвало да я изискат сами по каналния ред, обаче в работен ден, защото няма по какъв начин да се случи в събота или неделя.

" Това е повече от неуместно. Има аварийни прокурори, които могат да се задействат при такава обстановка ", гневи се Гънчев. По думите му, най-рано в понеделник процедурата по удостоверение ще започва, само че пък вторник е почивен ден. Ако нещата не се случат бързо, Машора ще е зад решетките най-малко 4 дни.

Юристът уточни, че в този случаи към този момент Машора ще си търси правата за непозволеното си задържане и то с цялостно съображение.

" Ако тази заповед за арест не бъде свалена, тогава той може да бъде задържан всеки ден ", разяснява неуместната обстановка адв. Гънчев. 

Припомняме, че това е втори призрачен сън за Машора и фамилията му. През есента на предходната година бе арестуван по съмнение за трафик на мигранти. Причината - кемпер, който продал месеци преди случката, само че към момента се водил на негово име, бе открит край град Драма. С него били транспортирани 28 незаконни мигранти.

От гръцка страна желаеха задържането на Машора и изгонването му там, с цел да бъде съден. Според гръцкото правораздаване, мъжът от Столетово трябваше да лежи по 8 години за всеки един хванат мигрант или общо 224 година, което на процедура значи доживотна присъда.

Така или другояче настояването за екстрадиция не отхвърлено. Машора прекара 9 дни в ареста, след което той и фамилията му трепереха у дома какво ще решат магистратите. Случаят бързо се разчу из цяла България, а всяко съвещание на съда не предшествано от митинги в поддръжка на Тодоров.

След като всичко завърши, Машора не е предполагал, че кошмарът може да се повтори. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР